Wars stawia na nowe menu. Będzie nowocześnie i regionalnie

Wars stawia na nowe menu. Będzie nowocześnie i regionalnie

26 lutego 2014 | Autor:
PODZIEL SIĘ

Trwają prace nad nowym menu Warsu. Być może już w maju tego roku będzie można spróbować dań, które mają być połączeniem najnowszych trendów kulinarnych i polskiej kuchni.

Fot. Agnieszka Jurewicz

Zmiany w spółce zapowiedział Paweł Dudek, prezes zarządu Wars. – Modyfikujemy logistykę, zaopatrzenie, korzystamy z wiedzy zewnętrznych ekspertów. Wracamy na dworce, tam gdzie kiedyś Wars był potęgą. Rozwijamy działalność cateringową. Przygotowujemy się także na jesień, gdy wjedzie na tory Pendolino, w którym również będzie Wars – zapowiada Paweł Dudek.

Jedzenie podawane w pociągach oraz w Wars Express na dworcach kolejowych ma być bardziej atrakcyjne i nowoczesne. Spółka zaprosiła do współpracy Tomasza Trąbskiego, szefa kuchni poznańskiej restauracji Concordia Taste, który przygotuje nowe menu.

– Chcemy, żeby nowe menu było połączeniem tradycyjnego znanego już zestawu, ale też nowych trendów i tradycji kulinarnych Polski. To nie ma być rewolucja, ale szybka ewolucja. Zostawiamy to, co najlepsze. Nie zrezygnujemy z dobrej jajecznicy czy klasycznego schabowego. Chcemy jednak zmodyfikować część karty – informuje prezes Wars. – Robimy miejsce dla smaków regionalnych, bawimy się sezonowością. Zwracamy uwagę na potrzeby osób na dietach np. wegetariańskiej czy bezglutenowej. Zdrowo zjedzą u nas najmłodsi pasażerowie.

W menu na stałe zawitają także energetyczne koktajle, też zmieniające się jak pory roku.

Wars przygotowł specjalne warsztaty dla dziennikarzy, na których można było zobaczyć jak będzie kształtowane nowe menu. Przedstawiciele spółki sa też otwarci na sugestie i nowe pomysły.

fot. Agnieszka Jurewicz