Wars wita podróżnych nową ofertą dań

Wars wita podróżnych nową ofertą dań

07 kwietnia 2015 | Autor:
PODZIEL SIĘ

Od 7 kwietnia Wars serwuje nowe menu. Pasażerowie pociągów PKP Intercity mogą korzystać z propozycji nowych potraw w wiosennej odsłonie Wars. Receptury i sposób przygotowania zostały opracowane przez szefa kuchni Wars - Piotra Zaborowskiego.

Fot. Rafał Wilgusiak

– Menu Wars to z jednej strony tradycyjne potrawy, a z drugiej kilka nowych kulinarnych pomysłów. W menu pojawią się m.in. polędwiczki z dorsza. Mamy nadzieję, że to smaczne danie stanie się inspiracją do zmian naszego domowego menu – mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni Wars.

W karcie dostępnej w wagonach restauracyjnych miłośnicy ryb mogą spróbować smażonych polędwiczek z dorsza, serwowanych z miksem sałat. W ofercie wagonów barowych pojawi się między innymi granola z jogurtem i świeżymi, sezonowymi owocami oraz lekka sałata grecka. W odświeżonym menu nie zabraknie klasyki, dań tradycyjnej kuchni polskiej, m.in. kotleta schabowego czy popularnej jajecznicy. Na deser klienci mogą zamówić nowy deser czekoladowy oraz wypić kawę przyrządzaną z ekspresu.

Nowe potrawy w menu Wars zostały starannie przygotowane, przy zachowaniu zasad zdrowego żywienia a ich podstawą są świeże i naturalne składniki. Wszystkie surowce, z których Wars przygotowuje dania, pochodzą od znanych i sprawdzonych na rynku producentów oraz dostawców.


Granola fot. Wars