Zbigniew Rynasiewicz zrezygnował ze stanowiska w MIR

31 maja 2015 | Autor:

30 maja 2015 r. z funkcji sekretarza stanu w Ministerstwie Infrastruktury i Rozwoju zrezygnował Zbigniew Rynasiewicz. Dymisja, oficjalnie złożona z przyczyn osobistych, została 29 maja przyjęta przez Prezesa Rady Ministrów Ewę Kopacz.

Fot. Arch.KOW

Zbigniew Rynasiewicz złożył dymisję z funkcji wiceszefa Ministerstwa Infrastruktury i Rozwoju - poinformował MIiR na swojej stronie internetowej. W resorcie infrastruktury i rozwoju Rynasiewicz odpowiadał za zarządzania infrastrukturą drogową.

Zbigniew Rynasiewicz został w czerwcu 2013 r. powołany na stanowisko sekretarza stanu w Ministerstwie Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej. W listopadzie 2013 r. został sekretarzem stanu w Ministerstwie Infrastruktury i Rozwoju oraz pełnomocnikiem rządu ds. zarządzania infrastrukturą drogową. Wcześniej był przewodniczącym sejmowej Komisji Infrastruktury.

Zadania realizowane w MIiR przez ministra Rynasiewicza od 1 czerwca 2015 r. przejmie sekretarz stanu w MIiR Paweł Olszewski, który od 12 maja jest pełnomocnikiem rządu odpowiadającym za regulację i harmonizację obszaru bezpieczeństwa transportu i ruchu drogowego.

Poprzedni artykuł Etiopia - miliardy dolarów na 2300 km nowych torów Etiopia - miliardy dolarów na 2300 km nowych torów
Następny artykuł Pierwszy zmodernizowany tor na trasie Tłuszcz - Wołomin Pierwszy zmodernizowany tor na trasie Tłuszcz - Wołomin