Oświadczenie Zarządu PKP CARGO S.A.

13 lutego 2024 | Źródło: PKP Cargo

W niektórych mediach opisujących sytuację w PKP CARGO S.A. pojawiły się informacje i opinie wskazujące, że Zarząd Spółki zerwał rozmowy ze Związkami Zawodowymi na temat wypłaty pracownikom PKP CARGO dodatkowej gratyfikacji.

Fot. Kurier Kolejowy
W związku z tym pragniemy oświadczyć, że Zarząd oprócz wdrożenia podwyżki wynagrodzeń od 1 stycznia 2024 r. dodatkowo zaproponował wypłatę gratyfikacji w wysokości 750 zł, w trzech równych ratach po 250 zł, pod warunkiem, że zakończy to spór zbiorowy, a wszystkie strony ZUZP podpiszą stosowne porozumienie, którego projekt został przedłożony Stronie Związkowej.

Jednocześnie oświadczamy, że Zarząd jest w każdej chwili gotowy do podjęcia rozmów ze Stroną Społeczną, mając na uwadze zarówno oczekiwania Pracowników, jaki również interes Spółki.

Zarząd PKP CARGO S.A.

Poprzedni artykuł Pierwsze egzaminy na pierwsze świadectwo maszynisty Pierwsze egzaminy na pierwsze świadectwo maszynisty
Następny artykuł Fabryka Wärtsilä w Trieście przechodzi w ręce MSC i będzie produkować wagony towarowe Fabryka Wärtsilä w Trieście przechodzi w ręce MSC i będzie produkować wagony towarowe