W pociągach PKP Intercity jak w restauracji

W pociągach PKP Intercity jak w restauracji

26 listopada 2012 | Autor:
PODZIEL SIĘ

Z myślą o pasażerach WARS wprowadził usługę dostarczania posiłku do przedziału. W pociągach PKP Intercity, które posiadają wagony barowe lub restauracyjne klienci mogą zamawiać jedzenie u kelnera chodzącego po przedziałach.

W pociągach PKP Intercity jak w restauracji
Fot. Dominik Skudlarski

Wystarczy wybrać pozycję z menu WARS i zamówić, a w ciągu kilkunastu minut danie zostanie zaserwowane. Płatności można dokonać za pomocą karty lub gotówki. Dostawa posiłku nie wiąże się z żadną dodatkową opłatą. PKP Intercity i WARS oferują również wiele innych bezpłatnych usług w pociągu m. in. wyparzanie butelek dla niemowląt, czy podgrzewanie posiłków dla najmłodszych.

Firma WARS posiada 60-letnie doświadczenie w usługach gastronomiczno-hotelarskich. Marka ta ma prawie 100 proc. rozpoznawalność na polskim rynku. W ostatnim czasie zaczęła proponować pasażerom dostarczanie posiłków bezpośrednio do przedziału promując je hasłem „Wybierz danie – dostarczymy je do przedziału”.

- Staramy się zmieniać na wielu płaszczyznach. Remontujemy i kupujemy nowy tabor, wprowadzamy innowacyjne kanały sprzedaży biletów, docieramy z szeroką informacją do pasażerów. Rozszerzanie usług wewnątrz pociągów jest dla nas również bardzo ważne. Dążymy do tego by zapewnić pasażerom jak najwyższy standard podróży - mówi Janusz Malinowski, prezes PKP Intercity.

Usługa jest dostępna we wszystkich pociągach PKP Intercity - Express InterCity, Express, Twoje Linie Kolejowe oraz w pociągach międzynarodowych, w których znajdują się wagony barowe lub restauracyjne. Promowana jest na ulotkach, które są jednocześnie menu WARS. Firma WARS nie pobiera żadnych dodatkowych opłat za usługę.

- W trosce o satysfakcję klientów nieustannie podejmujemy działania mające na celu udoskonalanie jakości świadczonych usług. Jesteśmy miło zaskoczeni pozytywną reakcją pasażerów. Z nowej usługi decyduje się skorzystać 20 proc. klientów WARS - powiedział Iwo Orzełek, kierownik Zespołu Marketingu WARS.

W skład menu WARS wchodzą potrawy tradycyjnej kuchni polskiej oraz śródziemnomorskiej, zakąski zimne, kanapki, czy napoje. Specjalnością kuchni są  m. in. Piada (włoski placek chlebowy podawany na ciepło, wypiekany z mąki pszennej, wypełniony dowolnym farszem z naturalnych składników); pierogi ruskie z mięsem lub kapustą i grzybami; czy pierś z kurczaka z kuskusem; duszoną papryką i cebulą.  Wszystkie surowce, z których WARS przygotowuje dania pochodzą od znanych na rynku firm oraz dostawców.